Crescent Cymbals

Stanton Mooren ja Jeff Hamiltonin tähdittämä Crescent Cymbals on hankkinut omistukseensa Impression Cymbalsin tuotemerkin ja tehtaan henkilöstöineen.

Vastaisuudessa kaikki Istanbulin tehtaalta tulevat symbaalit kulkevat Crescent Cymbals -logolla ja mallinimillä. Käytännön tasolla jo ennalti pitkälti yhtenevien symbaalisarjojen yhdistäminen ei tuo juurikaan muutoksia niiden saatavuuteen tai malleihin, vain sarjojen nimet muuttuvat vähitelleen varaston täydennysten myötä. Oman lisänsä mallistoon tuovat Crescent Cymbalsin signature-sarjat: Stanton Moore, Hammertone (Jeff Hamiton) ja Haptic (Jamey Haddad), jotka myös saapuvat ensimmäisinä varastoon. Myös takuukäytännöt säilyvät entisellään ja mahdollisissa korvaustilanteissa Crescent-symbaalit korvaavat tarvittaessa yksi-yhteen Impression-leimalliset.

Crescent Cymbalsin toimitusjohtaja, jazz-rumpali Michael Vosbein toteaa: “Crescent cymbals will continue to be completely hand made in Istanbul to our exacting formula, process and specifications by Ilhan Umut, Ltd. exclusively.  This consolidation of brands will enable us to better utilize resources while expanding global distribution of Crescent Cymbals.” Käytännön esimakua tulevasta kansainvälisen näkyvyyden kasvusta on mm. toukokuun Modern Drummerista löytyvä aukeaman artikkeli Crescent Cymbalsista.